Categorieën
- Actiemodule
- Beheer
- Communicatie
- Content
- Data
- Doneren
- Onboarding
- Projectenmodule
- Segmentenmodule
Price plans
- Go | Crowdfunding
- Go | Event Fundraising
- Go | Kom-In-Actie
- Basic (CF)
- Basic (P2P)
- Pro
- Expert
- Go | Kom-In-Actie PLUS
- Go | Crowdfunding PLUS
- Go | Event Fundraising PLUS
Acties
Bekijk artikelJa, dat kan! Je kunt naar Acties gaan en in het overzicht op de drie puntjes klikken achter de actie waarvan je de welkomstmail opnieuw wilt versturen. Vervolgens klik je op Verstuur welkomstmail opnieuw.
Je kunt een actie op onzichtbaar zetten door in het actieoverzicht, via het potloodje, te klikken op Zichtbaarheid en dit aan te passen. De opbrengst van de actie blijft op de teller staan en het gebruikersaccount van de actiestarter blijft bestaan. De actiepagina is niet meer bereikbaar en de actie is niet meer in toplijsten te zien.
Je kunt de tekst op de actie start knop wijzigen (dit kan per project/segment verschillen). De nieuwe tekst (bijvoorbeeld kom in actie, zwem mee, etc.) mag maximaal 15 tekens bevatten en dat is inclusief spaties. Je kunt deze aanpassen via Instellingen > Aanmeldflow en dan onderaan.
De actiestarter kan zijn/haar pagina bewerken. Actiestarters hebben bepaalde rechten, je kunt in een overzicht zien welke rechten dit zijn. Dit overzicht vindt u hier.
Waarschijnlijk staat er in de link een foutje. Je moet hier altijd de link gebruiken om de aanmeldflow mee in te gaan, en niet de link die je in de browser ziet staan als je in de aanmeldflow zit. Voorbeeld:
demo.kentaa.nl
Dit is op de homepage de algemene link om naar het keuzescherm te gaan om een actie te starten:
https://demo.kentaa.nl/start-fundraising/choose
Als je een actie start onder siteniveau (dus een algemene actie) dan is dit een goede link:
https://demo.kentaa.nl/participate
Dit is een foute link:
https://demo.kentaa.nl/participate/how-to-participate
Wat er dan gebeurt is dat je probeert te linken naar een pagina in de aanmeldflow. Maar als je voor het klikken op die link nog niet in de aanmeldflow bent geweest, dan zal de link niet werken. Je hebt dan geen actieve sessie en gaat naar de homepage. Stelregel is om altijd /participate te gebruiken, dan gaat het altijd goed.
Een actiefoto wordt in een verhouding van 745x419 uitgesneden. Dus je kunt hiervoor het beste een liggende foto gebruiken (anders moet je een groot gedeelte afknippen tijdens het uploaden). De actiefoto zelf kan wel groter zijn dan 745x419 pixels.
Als er genoeg acties en/of teams aangemaakt zijn dan zie je de toplijstjes verschijnen. Hierin worden de top acties weergegeven. Die worden automatisch gegenereerd en kun je niet aanpassen. In de Flex Editor kun je wel de default weergave aanpassen van acties naar teams.
Teampagina
Bekijk artikelJe kunt een team opheffen door naar teams te gaan, op de drie puntjes te klikken en op Verwijderen te klikken. Het kan zijn dat deze knop nog uitgegrijsd is. Dat wil zeggen dat er nog acties of donaties onder het team hangen. Je kunt alleen een team verwijderen dat leeg is. Dus als er nog acties en/of donaties onder hangen zul je deze eerst handmatig moeten verplaatsen alvorens je het team kunt verwijderen.
Je kunt je alleen inschrijven voor een team als er al een team bestaat en er plek is. Als er geen teams meer zijn met open plekken in het team dan wordt de mogelijkheid om je voor een bestaand team in te schrijven automatisch grijs.
Het teamstreefbedrag kun je zelf invullen bij Instellingen > Instellen Teamstreefbedrag. Hier kun je een standaard bedrag instellen en een minimum bedrag.
We kunnen voor jullie site instellen dat als het streefbedrag van de onderliggende actievoerders opgeteld hoger is dan het ingevoerde teamstreefbedrag, het nieuwe streefbedrag de optelstom van de onderliggende actievoerders wordt. Indien je dat ingesteld wilt hebben kun je het beste even contact met ons opnemen.
In ons platform kun je op diverse niveaus Excel-bestanden met overzichten downloaden. Je kunt bijvoorbeeld een overzicht van teams op siteniveau downloaden, waarna je alle teams op het platform krijgt. Als je deze op een specifieker niveau downloadt, zoals op een projectniveau, dan krijg je alleen de teams te zien die in dat project zitten.
Een overzicht van alle teams kun je vinden onder Teams > Download
Per team kun je ook nog een uitdraai maken van de teamleden. Dit doe je door het team te beheren en naar teamleden te gaan. Vervolgens klik je op Maak Excel-bestand
Een overzicht van alle acties kun je vinden onder Acties > Download
Segmenten
Bekijk artikelDat kan! Hiervoor dient het wel zo te zijn dat er geen acties, teams, projecten of donaties meer onder het segment hangen. Deze zul je eerst moeten verwijderen of verplaatsen. Als die er niet meer onder hangen kun je het segment verwijderen door naar het overzicht van segmenten te gaan, op de drie puntjes te klikken achter het segment dat je wilt verwijderen, en dan te kiezen voor verwijderen.
Inschrijven als bedrijf
Bekijk artikelDit kan niet. Als je deze functionaliteit inzet voor een ander doel (bijvoorbeeld grote gezinnen of andere groepen) dan blijven de teksten dus staan en wordt er gesproken over collega's.
Ja! Indien het aantal inschrijvingen van een bedrijf verhoogd moet worden, dan is dat voor de sitebeheerder mogelijk via het dashboard. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de eventuele betaling van de extra inschrijvingen los van de Kentaa website geregeld wordt. Bij het ophogen van het aantal inschrijvingen wordt rekening gehouden met het maximaal aantal inschrijvingen en/of maximale inschrijvingen voor de betreffende activiteit voor zover dit van toepassing is. Je kunt eventueel ook het aantal gereserveerde plekken verlagen. Dat kan handig zijn als een bedrijf toch minder plekken nodig heeft en ze anders beschikbare plaatsen vasthouden.
Je kunt handmatig bedrijven aanmaken via het Kentaa dashboard. Dit kun je doen door naar het niveau te gaan waar je deze toe wilt voegen en dan naar Bedrijven > Toevoegen. Als je deze optie niet ziet, neem dan even contact met support@kentaa.nl op. Dan moet de functionaliteit nog aangezet worden.
Dat kan! Als er geen donaties of bedrijfsleden onder hangen kun je een bedrijf verwijderen. Je doet dit door naar het overzicht van bedrijven te gaan en op de drie puntjes achter het bedrijf te klikken dat je wilt verwijderen, en vervolgens voor verwijderen te kiezen.
We hebben de bedrijven ook toegevoegd aan de api. Zie specifiek dit object: https://developer.kentaa.nl/kentaa-api/#companies
Dat kan! Je kunt een bedrijf beheren en vervolgens naar beheerders gaan. Daar kun je een of meerdere beheerders toevoegen, die vervolgens de pagina kunnen bewerken.
Ticketing
Bekijk artikelNa het verplaatsen actie naar een ander project, wordt er een nieuw e-ticket aangemaakt (indien op die plek e-ticketing aan staat) en de huidige verwijderd. Het is dan detaak van de sitebeheerder om de actiestarter te mailen met het nieuwe ticket.
Je kunt via E-tickets > Overzicht iemand die in eerste instantie aanwezig is ook weer afmelden via drie puntjes > Gemarkeerd als aanwezig. Het e-ticket is dan weer beschikbaar om te scannen.
Ja, de tickets worden ook naar acties gestuurd die op onzichtbaar staan. Dat is wel iets om rekening mee te houden voordat je de mail stuurt. Als je projecten hebt dan zou je een project met uitgeschreven deelnemers aan kunnen maken en de onzichtbare acties daarnaartoe kunnen verplaatsen.
Ja, een scanner krijgt bij elk project waar hij aan toegevoegd wordt een nieuwe mail. Tenzij die mail op dat moment uit staat.
Nee, als scanner kun je alle tickets scannen van projecten (of websiteniveau/segmenten) waar je aan toe bent gevoegd. Als je twee evementen hebt, bijvoorbeeld Event x op 12 augustus en Event y op 13 augustus, en je wilt op 12 augustus gaan scannen, zorg dan dat je nog niet als scanner bent toegevoegd op 13 augustus en dat pas op de dag zelf doet. Anders kun je in theorie al tickets van een andere dag scannen. Al zal dat zelden of nooit voorkomen.
Die moet je dan echt per project afzonderlijk toevoegen. Een sitebeheerder kan wel alles scannen.
Ja, een scanner is een gebruiker. Die heeft dezelfde profielinformatie als alle gebruikers die acties hebben.
Je ziet de mail alleen als er e-tickets zijn op dat niveau. Als die nog niet zijn aangemaakt, dan zie je de categorie scanner ook nog niet tussen de mails staan.
Op dit moment kun je dat nog niet zien via Accounts > Gebruikers > i'tje. Dit gaan we mogelijk nog wel toevoegen. Je kunt het alleen zien als je naar bijvoorbeeld een project en daar naar E-tickets > Scanners gaat.
E-mail module
Bekijk artikelNee, dit is niet mogelijk, we maken alleen gebruik van mails na een bepaalde gebeurtenis. Als je dit wilt doen dan kun je dit het beste buiten het platform om doen.
Tip! Als je een groep zelf wilt mailen kun je wel een Excel-bestand genereren via het platform en daar de e-mailadressen uit halen.
Ja dat kan! Standaard wordt het antwoordadres van siteniveau geërfd, maar je kunt deze op een segment- of projectniveau apart instellen.
Bij een groot aantal mails staat er een sterretje (*) achter. Dit zijn informatieve e-mails en deze bevatten een afmeld-link. De ontvanger meldt zich hiermee af voor alle toekomstige informatieve e-mails vanuit het platform. Let op: E-mails zonder * zijn functionele e-mails en worden daarom te allen tijde verstuurd. Afmelden hiervoor is niet mogelijk.
Een sitebeheerder krijgt alle mails binnen die onder E-mails > Overzicht e-mails aangevinkt staan. Zeker als je meerdere beheerders hebt krijgen die allemaal dezelfde mails binnen en kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet ziet. Wat dan kan helpen is het delen van een beheerdersaccount. Op dat e-mailadres komen dan alleen de mails binnen. Je kunt dit bijvoorbeeld goed met een info@... e-mailadres doen.
Je kunt twee mails opnieuw sturen, dat zijn de wachtwoord vergeten mail en de welkomstmail. De wachtwoord vergeten mail kun je opnieuw sturen door naar Accounts > Gebruikers te gaan en de gebruiker te zoeken. Vervolgens kun je op het groene blok met wachtwoord vergeten klikken om een mail te sturen waarmee de gebruiker zijn wachtwoord in kan stellen. De gebruiker kan deze overigens ook zelf opvragen door aan de voorkant naar inloggen te gaan en daar op wachtwoord vergeten te drukken en zijn of haar e-mailadres op te geven.
De welkomstmail kun je triggeren door naar acties te gaan en de actie te zoeken. Vervolgens druk je op het tandwieltje en op Verstuur welkomstmail (of Verstuur welkomstmail opnieuw).
Nee, die dien je per niveau apart in te stellen.
Als je je per ongeluk af hebt gemeld voor mails (bijvoorbeeld door op de afmeldlink te klikken) kun je je opnieuw aanmelden. Dat doe je door je profiel te bewerken. Vanuit het dashboard kan dit door naar Account > Profiel wijzigen te gaan. Onderin kun je het vinkje weer aanzetten om alle mails te ontvangen:
Alternatief kun je dit via de voorkant doen als je al bent ingelogd door op je account icoontje te klikken en te kiezen voor profiel wijzigen:
Je kunt dit vanwege AVG-redenen als sitebeheerder niet voor een andere gebruiker doen. Deze moet dit zelf actief weer aanzetten.
We gebruiken een tooling om spam en disposable e-mailadressen te weren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een soort blacklist, die onderhouden wordt door de eigenaar van die tooling (die beheren wij niet). Als een domein hierop staat dan wordt deze niet als valide e-mailadres gezien en moet er een ander e-mailadres worden gebruikt.
Beheerders & gebruikers
Bekijk artikelGa naar Accounts ⟶ Gebruikers (website-niveau) en zoek de betreffende gebruikersaccount. Klik op het tandwiel () er kies Wijzigen.
Dit is, om technische redenen, niet mogelijk. Vraag een andere beheerder om jouw beheerdersaccount te verwijderen uit het systeem.
Dat kan. Maak een nieuwe beheerder aan met het e-mailadres van de gebruiker. Het systeem herkent dan automatisch het e-mailadres en vult de gegevens aan.
Prestatietracker
Bekijk artikelNee, alleen nieuwe prestaties worden ingeladen
Alle activiteiten die openbaar zijn (of openbaar voor vrienden) die worden automatisch toegevoegd aan de actiepagina. Activiteiten in Strava die privé zijn worden niet toegevoegd aan de actiepagina.
Dat kan twee redenen hebben:
1. De koppeling met Strava is nog niet gelegd. Doorloop in dat geval de stappen die hierboven staan en stuur het Client ID en Secret naar ons door (support@kentaa.nl)
2. Je bekijkt als sitebeheerder de pagina van de actievoerder. Het klopt dat je dan geen knop ziet, alleen de actiestarter zelf ziet die knop om te koppelen, omdat hij/zij de eigenaar van de actie is.
Wel zie je een Strava icoontje als een actiestarter een koppeling met Strava heeft gelegd.
Ja, dat kan. We kunnen deze toevoegen, de koppeling met Strava is optioneel
Deze kun je mailen naar support@kentaa.nl
Ja, de knop om te koppelen verschijnt op elke device (mits je de eigenaar van de actie bent). Het maakt niet uit of je de actiepagina via de computer, je tablet of je mobiel beheert.
Dat is afhankelijk van of dat de prestatietracker aanstaat op de plek waar je de actie/team naartoe verhuist. Als dat het geval is dan gaan de prestaties mee.
Is dat niet het geval dan krijg je een melding te zien bij het verplaatsen van de actie/team, dat de prestaties worden gewist en Stravakoppelingen worden ontkoppeld.
Ja, hierbij moet je de app opnieuw laten controleren. Dit is iets dat ze periodiek zullen vereisen. En is nodig om te doen, anders kunnen ze op een bepaald moment de app beperken of stopzetten.
Bij nieuwe apps zet Strava een restrictie op het aantal sporters dat toegestaan is verbinden te maken. Die staat bij hen default op 1, wat er in de praktijk op neerkomt dat maar één actiestarter kan koppelen met Strava. Om dit uit te breiden hebben zij een contactformulier dat je in kunt vullen. Zie hier een voorbeeld hoe je dit formulier in kunt vullen en hier voor een voorbeeld van een screenshot dat je bij kunt voegen. Na het invullen neemt de support van Strava deze in behandeling. Ze geven geen terugkoppeling dat het aan is gepast, dus het is hierbij een kwestie van inloggen en zelf checken of het aan is gepast.
Ja, dan staat het goed. Op het moment dat je richting die limiet gaat wordt er bij Strava automatisch een seintje gegeven, waarna ze kijken of ze deze limiet uitbreiden. Je moet het in dit geval zien als een soft cap.
Banners
Bekijk artikelWaarschijnlijk staat de banner in png formaat. Whatsapp kan dat formaat niet gebruiken als thumbnail bij het delen. Je kunt het beste een JPG-formaat gebruiken.
Je ziet een exact formaat staan als er al een banner geüpload is. Dat komt omdat je een tweede banner kunt uploaden en die dan in carroussel achter elkaar komen te staan. Die tweede banner moet dan dezelfde afmetingen hebben.
Als je een nieuwe banner wilt uploaden van een andere formaat dan dien je eerst de huidige banner te verwijderen. Daarna kun je een banner met een formaat naar keuze uploaden. De enige eis daarin is wel dat de minimale breedte 1170 px is.
Bij acties, bedrijven en teams wordt er naar het direct bovenliggende niveau gekeken. Als de actie bijvoorbeeld onder een project valt, en dat project een banner heeft, dan krijg de actie diezelfde banner. Die kun je niet op actie- team- of bedrijfsniveau specifiek instellen.
Als je een video als banner gebruikt, dan krijgt deze dezelfde afmetingen als de huidige bestaande banner. De video wordt na het accepteren van cookies direct afgespeeld en heeft geen geluid. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken voor sfeerbeelden. Omdat deze wat op wordt geblazen en de kwaliteit ook afhankelijk is van de bezoeker raden we af hier tekst in te zetten.
Mocht je alleen een video willen tonen als banner en het formaat daarvan aan willen passen dan kun je een tijdelijke banner uploaden, daarna de video als extra banner zetten en de tijdelijke banner weer verwijderen. De video heeft dan de afmetingen van de tijdelijke banner gekregen.
Menu
Bekijk artikelDe Home-knop is een vast item in de menubalk en kan niet verwijderd of verplaatst worden.
De Tips-pagina (/tips) is een door ons opgestelde pagina en kan niet worden gewijzigd. Het kan hierbij waardevol zijn om de HTML-opmaak van de pagina te kopiëren naar een nieuwe pagina en zelf tekstwijzigingen te doen. Hulp nodig? Vraag ons om advies.
Het menu onderaan de pagina is in onze optiek sitebreed en dient op websiteniveau aangepast te worden. M.a.w.: op segmentniveau is dit menu niet te overschrijven, alleen het menu bovenaan de pagina.
Ja dat kan! Stel je wilt op een poster bijvoorbeeld een korte link zetten, dan kun je dit goed toepassen. Dit doe je als volgt:
Je voegt een nieuw menu-item toe en zet de zichtbaarheid op 'Verbergen in het menu' en het menu type op 'Link naar pagina'. Vervolgens vul je de url in en de bestemmingsurl (waar deze naar moet redirecten).
Nieuwsbrief
Bekijk artikelDe nieuwsbrieffunctionaliteit kan op de volgende vier plekken uit worden gezet:
- In de aanmeldflow (bij de stap van het account)
- Onderaan de pagina op de homepage
- In het donatieformulier
- Op het contactformulier
Indien je de nieuwsbrieffunctionaliteit uit wilt hebben staan kun je hiervoor contact met ons opnemen
Ja, ga hiervoor naar Administratie > Nieuwsbrief-inschrijvingen. Hier zijn inschrijvingen handmatig te verwijderen met de Verwijderen-knop.
Nee, er is software beschikbaar die hierin gespecialiseerd is en wij willen ons bij de kern van fondsenwerving houden. We hebben het wel gemakkelijk gemaakt om de nieuwsbriefinschrijvingen te exporteren via Excel of via de API.
Als er al inschrijvingen voor de nieuwsbrief zijn geweest en we zetten de optie om je in te schrijven voor de nieuwsbrief uit, dan blijft het menu-item 'nieuwsbriefinschrijvingen' toch beschikbaar. Als er geen inschrijvingen zijn geweest, dan is het menu-item ook niet zichtbaar.
Inschrijfgeld
Bekijk artikelJa dit is mogelijk en kan handig zijn bij bijvoorbeeld een early bird-actie.
Nee, inschrijfgeld moet altijd in de aanmeldflow aan de 'voorkant' worden afgerekend. In het dashboard kunnen deelnemers worden toegevoegd zonder inschrijfgeld te hoeven betalen.
Hierbij is de kortingscode-functie wellicht handig. Je kunt deze actiestarter een kortingscode toesturen met 100% korting op het inschrijfgeld. Als de actiestarter deze code invoert wordt in het totaaloverzicht (in de aanmeldflow) het inschrijfgeld genullificeerd.
Bekijk voor meer informatie ons artikel over kortingscodes.
Door een actiestarter als sitebeheerder via het dashboard aan te maken hoeft er ook geen inschrijfgeld betaald te worden maar wordt er dan ook geen inschrijfgeld-optie geregistreerd/vastgelegd.
Nee, het inschrijfgeld wordt gezien als een donatie maar is niet te verplaatsen. Dit omdat het inschrijfgeld nauw verbonden is aan de actiepagina. Dit geldt hetzelfde voor een inschrijfgeld-donatie-combinatie dat in de aanmeldflow kan voorkomen (door inschrijfgeld + een startdonatie).
Zodra er inschrijfgeld is toegevoegd aan een aanmeldflow dient de actiestarter altijd verplicht een keuze te maken om verder te kunnen met de aanmelding. Het is echter wél mogelijk gemaakt om een inschrijfgeld-optie van 0,- euro aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld helpen een bepaalde doelgroep (bijv.: leden of terugkerende gebruikers) door te laten in de aanmeldflow zonder ze de verplichting te geven.
Als je een actie aanmaakt waar inschrijfgeld aan gekoppeld is, dan wordt dit opgeslagen bij je actie. Als je daarna het inschrijfgeld verwijdert of aanpast heeft dit geen impact op eerdere inschrijvingen. Daar zie je gewoon het eerder betaalde oude inschrijfgeld bij staan.
Webshop
Bekijk artikelNee, omdat het om een aankoop gaat wordt deze niet in de tellerstand opgenomen.
Nee, voeg zoveel producten toe als je wilt.
Ja, door de producten in het overzicht te slepen kun je de weergegeven volgorde aanpassen.
Nee, er is geen limiet.
In de aanmeldflow voor bedrijven zit de stap van de webshop (nog) niet ingebouwd. Wel is het mogelijk om na aanmelding in te loggen en dan alsnog een webshop-item via een nabestelling te bestellen.
Er wordt geen mail gestuurd aan beheerders. Veel klanten kiezen ervoor indien het webshop-item opgestuurd wordt, om dit dan een keer per week op een vast moment te doen. En op dat moment dus een uitdraai te maken van de bestellingen. Of in het geval van een event om het item op de dag van het event uit te geven.
Nee, deze kunnen we alleen over het gehele platform aan of uit zetten.
Nee, de webshop is alleen beschikbaar in de aanmeldflow, en naderhand voor ingelogde actiestarters/deelnemers/bedrijfsleden.
Kortingscodes
Bekijk artikelNa het toevoegen van een batch kortingscodes kan alleen de titel van de batch worden aangepast. Het aantal codes of het type korting is niet achteraf aan te passen. Een nieuwe batch kortingscodes aanmaken kan hierbij uitkomst bieden.
Nee, kortingscodes worden ingesteld op het hoofdniveau en zijn door de gehele website te gebruiken.
Je vindt dit menu-item alleen op het hoofdniveau (Website-niveau). Staat hij echter echt niet in de Instellingen-lijst, neem dan contact op. Wellicht moet de functie nog geactiveerd worden, of is er in het door jou gekozen pakket geen toegang tot de functie.
Je kunt bij een eigen kortingscode alleen de hoofdletters A-Z, 0-9 en streepjes gebruiken en geen spaties.
Matchfunding
Bekijk artikelDe handmatige donatie is gekoppeld aan de echte donatie/actie. Als die verwijderd wordt of teruggestort wordt, dan wordt ook de handmatige donatie verwijderd.
Dat kan! Als er matchfunding actief is op het niveau waarop je de handmatige donatie toevoegt, dan kun je ervoor kiezen deze te matchfunden
Nee, dit zul je nog wel buiten het platform om bij de matchfundende partij moeten incasseren. Dit is niet te koppelen. Het gematchfunde bedrag is in die zin ook een virtueel bedrag, dat nog niet echt gestort is door de matchfundende partij.
Standaard instellingen voor acties en teams
Bekijk artikelHet nadeel van het vooraf invullen van de standaard actie-instellingen kan zijn dat men deze klakkeloos overneemt. En dat je overal precies dezelfde pagina hebt. Daarom kiezen sommige klanten ervoor om deels een voorzetje te geven, maar er ook deels iets in te zetten dat de actievoerder zelf moet invullen, bijvoorbeeld <vul hier je eigen motivatie in>.
Inhoud donatieteller en het leeghalen van de tellerstand
Bekijk artikelHandmatige donaties kun je niet verplaatsen. Wel kun je deze verwijderen en eenvoudig op een andere plek weer aanmaken.
Het belangrijkste verschil tussen de tellerstand en de analytics-statistieken is dat er in in de analytics-statistieken alleen echte transacties staan. Zo worden er geen handmatige donaties meegenomen in het analyticsrapport, want dat zijn geen echte transacties. Ook worden er geen betalingen meegenomen die nog niet daadwerkelijk overgemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld toegezegde donaties of eenmalige machtigingen die nog niet de betaalstatus betaald hebben.
We hebben op 19 september de startdonatie los inzichtelijk gemaakt. Vanaf die datum is deze in de aparte kolom zichtbaar. Startdonaties die voor die datum gedaan zijn, staan wel in de kolom donatiebedrag, maar niet in de kolom startdonatie.
Uitlichten op homepagina
Bekijk artikelJa dat kan! Als je op websiteniveau zit en daar projecten uitlicht dan kun je andere projecten uitlichten dan als je een segment beheert en daar de projecten uitlicht.
Actie starten blokkeren
Bekijk artikelOf je een actie kunt starten hangt ook af van eventuele plek. Als je activiteiten hebt ingesteld en die vol zitten, dan kun je geen actie starten tot er weer plek is.
Hiervoor geldt hetzelfde als via de voorkant een actie aanmaken: Dit kan alleen als het op dat moment mogelijk is om een actie aan te maken en er plek is (dus de activiteiten niet vol zitten). Je kunt wel het actie starten weer toestaan, de actie aanmaken en het direct daarna weer blokkeren.
Nee, je blokkeert dan alleen actie starten op dat niveau. Acties kunnen dan nog wel gestart worden op segment- of projectniveau, maar niet meer direct onder de website worden aangemaakt.
Beloningen (crowdfunding)
Bekijk artikelNeem contact op met support@kentaa.nl, chat of bel met ons. Om fraude te voorkomen is deze functie uitgeschakeld nadat een beloning door een donateur is gekozen. De Kentaa-medewerker kan dit wel aanpassen.
De donateur heeft de beloning waarschijnlijk afgewezen tijdens het doneren. Dit kun je checken door in het dashboard de donatie op te zoeken en op het blauwe oogje te klikken. Ook staat dit vermeldt in de donatie-export, in kolom Beloning.
Handmatig doneren
Bekijk artikelNee, maar je kunt deze simpelweg verwijderen op de huidige plek en toevoegen op de nieuwe.
Nee, absoluut niet!
Ja dit kan. Voeg simpelweg een min-streepje voor het bedrag in om de negatieve donatie op te voeren. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij het verminderen van het totaalbedrag.
Social Sharing
Bekijk artikelJazeker! Dit kun je doen bij de Twitter tekst. Sterker nog: dit is aan te raden!
In de meeste gevallen verschijnen deze teksten boven het ' linkvoorbeeld' op social media. De persoon die de link deelt, kan zelf iets aan de tekst toevoegen als hij dat wil.
Alle niveaus (actie, team, bedrijf, project, segment, homepage) zijn voorzien van een QR code. Na het scannen hiervan via een QR-scanner ga je naar het doneren aan die pagina (<url>/donate). De code is niet te scannen in een bankapp.
Nee, je kunt de balk niet verwijderen. Deze is met name voor bezoekers en actiestarters bedoeld, en hiermee kan de pagina snel worden gedeeld.
Badges ter beloning van actiestarters
Bekijk artikelJe kunt op dit moment nog geen eigen prestatie badges toevoegen. De badges staan vast en kun je (nog) niet aanpassen.
De prestatiebadges is een site-instelling. Deze staan over de gehele site aan of uit en kun je niet per niveau instelbaar maken.
Bepaal zelf de voorgestelde donatiebedragen
Bekijk artikelDit komt omdat er crowdfunding opties zijn ingesteld. Deze worden in plaats van de voorgestelde donatiebedragen getoond.
Google Analytics & tracking
Bekijk artikelDat kunnen wij voor je doen. Stuur een e-mail naar support@kentaa.nl of start een chat en laat ons weten welke pixel je wilt toevoegen en de pagina waarop je die wil toevoegen.
Let op: Bij pixels die ingeladen worden in een site met de Flex Editor mag er geen jquery in staan.
Als je vragen hebt over analytics die te maken hebben met het Kentaa-platform, kunnen wij altijd proberen je te helpen. Kentaa is echter geen Analytics expert.
De gegevens in Google Analytics verschillen vaak met wat je in het Kentaa Dashboard ziet. Zeker bij grote bezoekersaantallen. Voor exacte getallen kun je het beste in het Kentaa Dashboard kijken. Google Analytics kan je meer inzicht geven in trends, welke communicatiekanalen succesvol zijn en hoe men jullie site gebruikt.
De gegevens in Google Analytics verschillen vaak met wat je in het Kentaa Dashboard ziet. Zeker bij grote bezoekersaantallen. Voor exacte getallen kun je het beste in het Kentaa Dashboard kijken. Google Analytics kan je meer inzicht geven in trends, welke communicatiekanalen succesvol zijn en hoe men jullie site gebruikt.
Je ziet de doelurl's hier staan.
Instellen op welke pagina er gedoneerd mag worden
Bekijk artikelJe kunt ook aan een bedrijf doneren, maar deze optie hebben we niet in het keuzescherm opgenomen. Hiervoor dien je eerst naar de bedrijfspagina te gaan en daarna op doneren te klikken. Bedrijven delen doorgaans toch de directe link naar hun pagina aan mogelijke donateurs.
Extra vragen in de aanmeldflow, het donatieformulier en een aangepast formulier op maat
Bekijk artikelDe extra vragen worden altijd gesteld. Je kunt hier dus geen logica in stoppen (denk aan 'als antwoord a -> dan stel je de volgende vraag niet')
Contentpagina's en de teksteditor
Bekijk artikelJa, die kunnen ook worden toegevoegd.
Dat kan! Als je in een contentstuk een link aanmaakt en bij type kiest voor Kentaa knop dan wordt er een knop gemaakt. Die knop zie je in jullie steunkleur terug.
Maandrapportage
Bekijk artikelEr kan een tijdverschil bestaan tussen het moment dat iemand de transactie via de website doet, en het moment dat het geld door de payment provider geïnd wordt. In de regel is dat tijdverschil enkele seconden maar bij sommige betaalmethodes kan dit langer duren (bv. eenmalige machtiging'). Als de transactie net voor het eind van een maand gedaan wordt en het geld wordt in de volgende maand geïnd, wordt de transcatie meegenomen in de maand van inning.
Alle transacties worden via de online kassa afgerekend met uitzondering van:
- handmatig toegevoegde donaties
- de 'matchfunding' donaties
- donaties via een factuur
Deze transacties worden wel meegenomen in de tellerstanden op de website, maar niet in de maandrapportages. Voor deze tranacties worden er geen payment provider kosten en geen Kentaa kosten berekend.
Er kan een verschil bestaan tussen de bedragen zoals die staan in de maandrapportage en de inkomsten die ontvangen worden vanuit de payment service provider. Dit zijn mogelijke oorzaken daarvoor:
- Paypal donaties: de inkomsten uit PayPal donaties en de PayPal kosten worden niet ontvangen respectievelijk verrekend via de payment service provider. Deze ontvangsten minus kosten komen terecht op het PayPal account wat is ingesteld bij de payment service provider.
- Tikkie donaties: de inkomsten uit Tikkie donaties en de transactiekosten van Tikkie donaties worden niet ontvangen respectievelijk verrekend via de payment service provider. Deze ontvangsten minus kosten worden uitbetaald door ABN/Amro op het ingestelde Tikkie Business account
- Verschil in transctiekosten: in de maandrapportage binnen het Kentaa Dashboard staat een zo goed mogelijk schatting van de transactiekosten. Er kunnen kleine verschillen zijn met de daadwerkelijk transactiekosten zoals die door de payment service provider berekend zijn. Met name de kosten voor credit card transacties kunnen wart afwijken.
- Periode komt niet overeen: het kan zijn dat de meetperiodes niet overeenkomen en bij de payment service provider alle transacties meegenomen worden in plaats van alleen de transacties die in de betreffende maand betaald zijn.
Front-end design editor voor de generic Kentaa templates
Bekijk artikelIndien jullie gebruik maken van een maatwerk vormgeving (een “custom skin” over de site), dan is front-end design editing niet mogelijk.
De design editor is alleen zichtbaar op de homepage en segment pagina’s. Het design van de andere pagina’s zoals content pagina’s en project- en actiepagina’s wordt overgenomen van de homepage.
Nee, dat is niet mogelijk. Het design van de andere pagina’s zoals content pagina’s en project- en actiepagina’s wordt overgenomen van de homepage van de website of, indien jullie de segmentenlaag gebruiken, van de homepage van het segment.
Staat jouw gewenste font er niet bij? Kijk dan op https://fonts.google.com of hij beschikbaar is als gratis Google webfont. Indien dit het geval is, laat het ons weten. Stuur een mailtje naar support@kentaa.nl zodat wij kunnen onderzoeken of dit lettertype geschikt is voor de design-editor.
AVG - Algemene Verordening Gegevensbescherming
Bekijk artikelOp het moment dat je gegevens verwijderd worden van het platform wil het niet zeggen dat deze ook direct van Google verwijderd zijn. Het kan lang duren voordat de crawlers van Google de site opnieuw indexeren en deze bijwerken. Je kunt het versnellen door zelf de site toe te voegen in jullie Google Search Console.
Je kunt inloggen in Search Console via https://search.google.com/search-console/welcome . Het handigste is om dit te doen vanaf jullie algemene account. Vervolgens kun je de site toevoegen via 'URL voorvoegsel'
Kies hierbij voor de rechtse optie.
Vervolgens wordt je gevraagd het domein te verifiëren. Als je een Analytics of GTM gekoppeld hebt kun je voor die opties kiezen. Als je het domein in eigen beheer hebt kun je kiezen voor de optie Domeinnaamprovider en daar een record toevoegen. Mocht je dat allemaal niet hebben dan kun je kiezen voor HTML-tag
Je kunt dan de meta name kopiëren en door Kentaa in laten stellen. Na het instellen kun je deze verifiëren en kom je in het beheer van de Search Console van het domein.
Vervolgens kun je onder 'verwijderingen' een specifieke pagina verwijderen, aangeven dat iets verouderde content is. Of via URL inspectie een url laten crawlen.
Donaties
Bekijk artikelHet kan zijn dat je bijvoorbeeld in Google Chrome aan het werk bent, maar de link uit de e-mail in een andere browser opent. Omdat je dan nog niet ingelogd bent kun je het bestand niet download zonder in te loggen. Je kunt er of voor zorgen dat links in dezelfde browser openen, of inloggen in de andere browser of de link kopiëren naar de browser waarbij je ingelogd bent.
Als een donatie niet verplaatsbaar is dan zul je die optie ook niet zien. Dit is het geval als hier inschrijfgeld aan gekoppeld is. Je kunt dan wel de gehele actie (inclusief inschrijfgeld) verplaatsen, maar niet de donatie zelf. Ook bij handmatige donaties zie je geen verplaatsoptie. Die kun je op de ene plek toevoegen en op de andere plek verwijderen. Ten slotte kun je geen donaties verplaatsen die via matchfunding gedaan zijn. Dat kan alleen nadat de matchfundingdonatie (die als handmatige donatie staat) verwijderd is.
Het wettelijke maximumbedrag per donatie is 10.000 euro. We hebben daarom in ons platform een maximumbedrag van 9.900 euro ingesteld. Het maximale donatiebedrag per betaalmethode kan ook verschillen.
De pagina na het doen van een donatie is niet aanpasbaar. Een donateur heeft daar de mogelijkheid om een bericht bij zijn/haar donatie toe te voegen. Daarnaast kan de donateur op de hoogte blijven van nieuwsberichten die geplaatst worden op het niveau waaraan gedoneerd is. Wordt er aan een actie gedoneerd, dan betreft het blogposts die op die actie worden gedaan. Via Content > AVG Teksten kan aangezet worden of het schuifje hiervan standaard aan of uit staat.
API gebruikers en koppelingen
Bekijk artikelNee, met een api-key kun je alle beschikbare data zoals te zien in ons developer portal ophalen. We kunnen wel een begrenzing stellen aan webhooks, dat die bijvoorbeeld alleen bij bepaalde events of projecten worden gestuurd.
Jazeker! Via Integraties > API gebruikers kun je een api-key aanmaken. Voor Digicollectsites verloopt het verstrekken van API-keys nog wel via de Kentaa support.
Dat kan! Als je onder Integraties > Api-keys op het potloodje klikt bij de betreffende api-gebruiker dan kun je daarna in het menu de gebruiker (en daarmee de key) deactiveren. Zie je de gebruiker niet? Neem dan even contact op via support@kentaa.nl
Api-keys kun je zelf genereren en zijn kosteloos. Bij het leggen van een koppeling via Kentaa Connect of Kentaa Connect Salesforce komen er wel kosten kijken. Je accountmanager kan je over die kosten informeren.
Die zie je staan op https://developer.kentaa.nl/
Aansluiten van een nieuwe website
Bekijk artikelNee, al onze websites worden centraal gehost op de servers van Amazon.
Niet nodig! Met gebruik van DNS wordt het domein gekoppeld aan onze servers (Amazon Web Services in Ierland).
Mocht je zelf de aanvraag willen regelen, kunnen wij een CSR-bestand aanleveren. Wij nemen echter geen eigen of bestaande certificaten over, aangezien hiervoor de private key en certificaatdelen met ons gedeeld moeten worden, waardoor de beveiliging juist in het gedrang komt.
Wij hosten geen e-mailboxen op domeinen die wij in beheer hebben. Hiervoor raden wij aan gebruik te maken van een e-mail hostingpakket of een e-mailtool zoals GMail of Microsoft Office 365.
A/B testing
Bekijk artikelDat kan nog niet, er zijn nog geen Excel-opties ingebouwd
Als je op het niveau waarop je de A/B test instelt ook beloningen gebruikt dan zie je geen voorgestelde donatiebedragen staan en geeft de A/B test ook geen resultaten.
Flex Editor
Bekijk artikelDe editor ondersteunt de volgende formaten: image/png, image/jpg, image/jpeg, image/webp. En dan maximaal 5Mb per afbeelding.
Ja, dat kan! Je kunt in een keer zoveel afbeeldingen als je wilt uploaden.
Op dit moment kun je aanpassingen doen op de homepage, segmentpagina, projectpagina en contentpagina's (waaronder menu-pagina's).
Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk op actie, team of bedrijfsniveau wijzigingen te doen. En het staat ook los van de aanmeldflow en donatieflow en overzichtspagina's, die zijn ook niet aanpasbaar. In de toekomst kan dat mogelijk wijzigen.
Nee, we blijven doorontwikkelen in de Flex editor. Zo zullen er componenten bijkomen en worden er continu zaken toegevoegd.
Als je deze aanmaakt via +component toevoegen wel. Echter je kunt ook op de plek gaan staan waar je deze toe wilt voegen en dan op het plusje klikken.
Op het moment dat je gebruik maakt van de Flex editor dan wordt de optie om de steunkleur in te stellen in het admin dashboard (onder instellingen > design) weggehaald. Je kunt daar nog wel terecht voor bijvoorbeeld je logo en favicon in te stellen.
Dat kan! Als je bijvoorbeeld een event hebt en de tellerstand nog niet wilt tonen (of wilt onthullen) dan kun je die selecteren en op onzichtbaar zetten. Wel is het zo dat als het een teller op projectniveau is je deze nog wel op overzichtspagina's ziet.
Dat kan! Dat heet in de Flex Editor de metrics:
Op dit moment nog niet, maar dit willen we in de toekomst nog wel toe gaan voegen.
Dat kan! Als je aan de linkerkant in de lijst met componenten een component bewerkt dan vind je onder de drie puntjes de mogelijkheid om een component onzichtbaar te maken.
Nee, die functionaliteit werkt niet samen met de Flex Editor.
Cookies
Bekijk artikelHet is niet mogelijk om een eigen cookiebar in te laden. Op het moment dat onze standaard cookiebar uitgeschakeld wordt dan worden altijd alle cookies ingeladen. Daarmee heeft een eigen cookiebar ook geen zin, omdat deze niets doet.