Teampagina
Laatst aangepast: 23-09-2024Je kunt je inschrijven als individu, maar kunt ook een team starten of lid worden van een bestaand team. Als team heb je een eigen teampagina, waar je meer informatie over het team ziet en kunt inzien wie de teamleden zijn. Hier kun je als teamcaptain nieuwsberichten toevoegen en de teampagina bewerken.
Bekijk hier het filmpje over het beheren van teams, of lees hieronder verder over specifieke onderdelen.
00:00 - Welkom |
Inhoud artikel
Teamcaptain
De teamcaptain is degene die het team gemaakt heeft en daarmee degene die het beheer over het team heeft. De teamcaptain kan het volgende doen:
Content
- Wijzigen teamnaam, profielfoto, titel en teamomschrijving (Content > Motivatie)
- Toevoegen afbeelding of video aan teampagina (Content > Foto's en video's)
- Toevoegen sponsorlogo's (Content > Sponsorlogo's)
- Toevoegen nieuwsberichten (Content > Blog)
- Teamleden toestaan (Instellingen > Teamleden toestaan)
- Hier kan de teamcaptain kiezen voor onbeperkt aantal leden toestaan, een bepaald aantal teamleden toestaan (let op: als er een activiteit gekozen moet worden dan is deze optie er niet), of geen teamleden meer toestaan
- Team sluiten (Instellingen > Pagina sluiten)
- Instellen streefbedrag team (Instellingen > Streefbedrag)
De teamcaptain kan alle donaties die op teamleden gedaan zijn inzien door op de 'i' achter de donatie te klikken.
Een teamcaptain kan actievoerders verwijderen uit zijn of haar team. Dit kan bij de overzichtspagina teamleden, door op de drie puntjes achter een van de teamleden te klikken en te kiezen voor 'Verwijder uit team'. Ook kan een teamcaptain meer informatie over de acties van de teamleden zien door op de 'i' onder de drie puntjes te klikken.
Beheer team
Als sitebeheerder kun je per actie direct zien of deze lid is van een team of niet. Dit zie je door de volgende iconen:
Actiestarter | Teamlid | Teamstarter |
Teamcaptain veranderen
Je kunt de eigenaar van een team aanpassen. Dit doe je door naar teams te gaan en het team op te zoeken. Vervolgens klik je op de drie puntjes achter het team en kies je voor 'gebruiker toewijzen'. Vervolgens selecteer je de nieuwe eigenaar van het team (indien nodig kun je hiervoor eerst een nieuwe gebruiker aanmaken).
Teamleden toevoegen aan een team
Als iemand zich in heeft geschreven en daarna erachter komt dat hij of zij liever in een team had gezeten dan kan die persoon dat zelf niet wijzigen, dat kan alleen een sitebeheerder doen.
Het toevoegen van een bestaande deelnemer/actievoerder aan een team is in feite niet meer dan het verplaatsen van deze actie naar het team. Als eerste zoek je de actie op door naar 'Acties' te gaan. Vervolgens klik je op de drie puntjes en selecteer je verplaatsen. Je zoekt het team op en klikt op verplaatsen. Daarna komt de actiepagina onder het team te hangen en is die persoon lid geworden van het team.
Teamleden verwijderen
Een teamlid is niets meer dan een actiepagina die gekoppeld is aan het team. Als je een teamlid verwijdert, dan is de pagina niet meer gekoppeld aan het team, maar de actiepagina van de verwijderde persoon blifjt gewoonintact. Je kunt een teamlid als volgt verwijderen: Zoek het team op en druk op beheren. Klik vervolgens op Teamleden. Daarna klik je op de drie puntjes achter het teamlid dat je wilt verwijderen en kies je voor verwijder uit team.
Een team toevoegen via het dashboard
Je kunt ook via de achterkant een team aanmaken. Hiervoor ga je eerst naar de plek waar je het team aan wilt maken. Bijvoorbeeld op siteniveau (als je inschrijvingen op websiteniveau zijn), onder een segment of onder een project. In het geval je het team onder een project toe wilt voegen zoek je eerst het project op en beheer je deze. Daarna ga je naar teams en klik je op team toevoegen. Een team heeft altijd een teamcaptain, dus je kunt deze koppelen aan een bestaande account, of een nieuwe account toevoegen. Nadat het team gekoppeld is aan een account hoef je alleen nog maar de teamnaam, teamtitel en teamomschrijving in te vullen.
Een team starten als actiestarter na aanmelding
Na aanmelding van een actie kun je als actiestarter eventueel ook nog een team starten. Dit kan via de knop team starten:
Je kunt dan via het dashboard een team aanmaken:
Na het invullen van alle informatie (ook bijvoorbeeld extra vragen aan de teamcaptain) wordt het team aangemaakt. De actie waar dit team mee aan is gemaakt wordt dan teamcaptain. Er worden na het aanmaken van het team geen mails gestuurd.
Je ziet de knop om het team aan te maken alleen als:
- Je nog geen team hebt
- Het mogelijk is om een team te starten (Dus via Instellingen > Aanmeldflow > Aanmeldopties)
- Het mogelijk is een actie te starten. Dus het actiestarten moet niet geblokkeerd zijn en er moeten nog vrije plekken zijn
Alleen sitebeheerders en de actiestarter zelf kunnen dit doen. De knop is niet zichtbaar voor segment- en projectbeheerders.
Als je een event hebt waarbij je een maximaal aantal teamleden hebt dan kun je dit instellen via Instellingen > Standaard team-instellingen. Alle teams die dan aan worden gemaakt die mogen maximaal dat ingestelde aantal leden hebben.
Je kunt via Instellingen > Standaard team-instellingen een maximum instellen via Teamleden limiet:
Als je daar kiest voor "Ja, ik wil een limiet opgeven voor teams onder deze pagina." dan kun je daar het maximum aantal teamleden instellen. De actiestarter die zelf ook teamcaptain is telt ook mee als actie.
Na het activeren worden eventueel door de teamcaptain ingestelde limieten overschreven. Als je die op een later moment echter weer terugzet dan wordt ook die eerder ingestelde limiet weer teruggezet.
Bestaande teams die al meer leden hebben dan je ingestelde maximum blijven wel intact. Stel je hebt een team van 6 man, en je stelt een maximum in over het hele project van 4 mensen per team, dan blijft dat team wel die zes mensen houden. Zorg er daarom voor dat je het voorafgaand al goed hebt ingesteld. Dit kan een sitebeheerder, segmentbeheerder en projectbeheerder doen.
De optie 'teamleden toestaan' verdwijnt op het moment dat je een maximaal aantal teamleden instelt over een bepaald niveau. Een teamcaptain kan dus dus niet meer zelf het maximum instellen
Je kunt de cap op siteniveau, segmentniveau en projectniveau instellen en er zit geen erving in (het is dus alleen voor dat niveau).