Projecten
Laatst aangepast: 31-08-2023In dit artikel de volgende items:
Lagen
Het platform kan uit meerdere lagen bestaan. Voor een eenvoudig evenement waarbij er alleen acties en teams zijn heb je maar één laag nodig en schrijft iedereen zich op dezelfde plek in. Het kan echter ook zijn dat je werkt met projecten, bijvoorbeeld bij een crowdfundingplatform, waarbij je voor meerdere doelen geld inzamelt.
In dat geval zal men alleen kunnen doneren aan zo'n project, maar je hebt ook website waarbij je ook acties kunt starten. Bijvoorbeeld als je meerdere evenementen hebt, of varianten zoals een event voor volwassenen en een voor kinderen. In zo'n geval kun je werken met meerdere projecten en het voordeel daarvan is dat elk project zijn eigen instellingen kan hebben. Je kunt dan ook de mails afstemmen op de doelgroep.
Kenmerken project
- Een project heeft altijd een eigen url
De url hiervan wordt opgebouwd als <siteurl>/project/<projecturl> of <segmenturl>.<siteurl>/project/<projecturl>. Je kunt per project de >projecturl> instellen. Dit doe je door een bestaand project te beheren en naar Content > Omschrijving te gaan en dan het webadres aan te passen. - Een project kan andere instellingen hebben
Bij het ene project kun je actie starten toestaan en bij het andere niet en je kunt bijvoorbeeld ook kiezen of dat men teams aan mag maken en de mails wijzigen. Zo zijn er diverse zaken die je per project in kunt stellen. - Je kunt projecten sluiten, op onzichtbaar zetten of verwijderen
Als je een project wilt afsluiten kan dan eenvoudig. Alle onderliggende acties en teams worden dan ook direct gesloten. Afgesloten projecten kun je uit de tellerstand halen via Instellingen > Project status (die instelling zie je alleen als een project is afgesloten.
Ook kun je projecten op onzichtbaar zetten waarna deze niet meer te zien zijn aan de voorkant van de site. Als je een project niet meer gebruik kun je die verwijderen als er geen acties, teams en donaties meer onder hangen. - Een project kan een eigen banner hebben
Je kunt voor een project een banner instellen. Wel is het zo dat een project de steunkleur van een bovenliggend segment of websiteniveau erft. - Een project kan een eigen beheerder hebben
De beheerder kan diverse teksten en instellingen aanpassen. Zie hier een overzicht van de rechten van de projectbeheerder. Je voegt een projectbeheerder toe door het project te beheren en dan naar Beheerders te gaan en een nieuwe beheerder toe te voegen.
Beheer van projecten
Je kunt projecten beheren door in het menu naar Projecten te gaan.
Project toevoegen
Hier kun je een project toevoegen door op 'Toevoegen' te klikken. Vervolgens vul je in:
- Titel van het project*
- Omschrijving*
- Tags
- Afteldatum
- Activiteiten* (indien hier gebruik van wordt gemaakt)
- Beloningen
- Contactpersoon*
Na het opslaan is het project ongepubliceerd. Je kunt dan nog in alle rust het project inrichten, alvorens je deze live zet. Als je op het oogje bovenin klikt kun je alvast zien hoe het project eruit komt te zien. Als alles goed staat kun je vervolgens het project live zetten. Dat kun je doen door het ongepubliceerde project te beheren en dan op de melding bovenin op 'Publiceer' te klikken. Je kunt dit ook doen door naar het overzicht van alle projecten te gaan, op het tabje met 'Niet gepubliceerd te klikken en dan op de drie puntjes achter het project dat je wilt publiceren te klikken en dan klikken op 'Publiceer'.
Na het publiceren komt het project in het overzicht te staan met projecten en kun je deze beheren door naar projecten te gaan door op het potloodje te klikken. Via de breadcrumb bovenin kun je zien dat je op projectniveau aan het werk bent:
Alle wijzigingen die je aanbrengt gelden dan op projectniveau, dus alleen voor dit project.
Na het aanmaken van een project kun je nog eens de volgende zaken specifiek voor een project instellen:
- Je kunt de url van een project aanpassen via Content > Omschrijving > Webadres
- Je kunt een project een eigen banner geven via Content > Banners
- Je kunt een eigen menu maken voor een project. Die komt niet bovenin op de homepage te staan (daar staat het vaste menu), maar staat op de projectpagina als extra tabblad. Je maakt die via Content > Menu
- Een project kan een eigen afbeelding hebben. Deze afbeelding (of filmpje) zie je dan in de overzichtspagina's staan en heeft een vaste verhouding van 745x419. Als je een plaatje upgeload hebt kun je die daarna in die verhouding uitsnijden. Je doet dit via Content > Media
Uitlichten
Je kunt projecten uitlichten en dat werkt op dezelfde manier als dat je andere items uit kunt lichten. Je klikt vanuit het overzicht van projecten op de drie puntjes > uitlichten en dan kun je ze uitlichten.
Projecten kopiëren
Bij het maken van een nieuw project is het handig als je alle instellingen van een bestaan project kan kopiëren. Dit is met name fijn voor sites waar de projecten dezelfde opzet hebben.
Als je naar projecten gaat en dan op het tandwieltje achter het te kopiëren project klikt zie je de optie staan: “Kopieer dit project”
Als je hier vervolgens op klikt dan wordt er een kopie gemaakt van het project inclusief alle instellingen. Het nieuw gepubliceerde project wordt nog niet gepubliceerd, zodat je die eerst aan kunt passen.
De unieke elementen van het project krijgen een volgnummer:
- Titel +” [copy]”
- url
Daarnaast krijg je de melding te zien dat het enige tijd kan duren om het project te kopiëren. Doorgaans duurt dit niet lang en kun je na 10 seconden refreshen en is het project gekopieerd. Je kunt zowel lopende als onzichtbare of afgesloten projecten kopiëren.
Wat wordt er allemaal gekopieerd?
Het volgende wordt gekopieerd naar het nieuwe project:
- extra vragen
- auto e-mail teksten
- auto e-mail aan/uit settings
- auto e-mail trigger settings
- alle teksten & settings
- beheerders
- edities
- activiteiten
- en de overige onderdelen die niet in het lijstje hieronder staan
Niet gekopieerd worden deze onderdelen:
- pixels
- donaties
- acties
- teams
- nieuws
- afteldatum
- social feeds
- social sharing
- crowdfunding
- webshop
- prestaties
- bedrijven
Binnen projecten kun je diverse zaken aanpassen wat de instellingen en aanmeldflow betreft. Zie hiervoor ook dit artikel: Aanmeldflow